Home - Kennisbank - Ingrediënten - Wat zijn chardonnay druivenpitten?

Wat zijn chardonnay druivenpitten?

Wat zijn chardonnay druivenpitten?

Wat zijn chardonnay druivenpitten?  Chardonnay druivenpitten (ook bekend als Vitis Vinifera) hebben een geschiedenis van duizenden jaren. De Egyptenaren aten druiven zeker 6000 jaar geleden al, en verschillende oude Griekse filosofen prezen de genezende kracht van druiven, meestal in de vorm van wijn.

Europese volk genezers maakte een zalf van het sap van wijnstokken voor de behandeling van ziekten van de huid en ogen. Druivenbladeren rain-soul-ingredientenwerden gebruikt om te stoppen met bloeden, ontstekingen en pijn veroorzaakt door aambeien.

Onrijpe druiven werden gebruikt voor de behandeling van keelpijn, en gedroogde druiven voor constipatie en dorst. Zoete, ronde, rijpe druiven werden gebruikt voor de behandeling van een aantal gezondheidsproblemen met inbegrip van kanker, cholera, pokken, misselijkheid, ooginfecties en huid, nier-, en leverziekten.

Maar vooral de chemische stoffen in druiven en dan vooral oligomere proanthocyanidine complexen (OPCs) zijn aangewezen als krachtige antioxidanten.

De genezende werking van chardonnay druivenpitten

Sommige mensen geloven dat druivenpitten kunnen helpen bij de behandeling van een aantal hart- en vaatziekten, kanker, verouderde huid. Hier ontbreekt echter nog het wetenschappelijk bewijs.

Er is echter goed bewijs dat chardonnay druivenpitten kan helpen bij de behandeling van chronische veneuze insufficiënte en oedeem. Een studie van gezonde vrijwilligers ondervonden dat het nemen van druivenpitten de bloedspiegel van antioxidanten verhoogde. Antioxidanten zijn stoffen die de vrije radicalen vernietigen, dit zijn dan weer de schadelijke stoffen in het lichaam dat DNA schade veroorzaakt en zelfs kan leiden tot celdood.

Medicinale toepawat-zijn-chardonnay-druivenpittenssingen en door aanwijzingen dezer dagen, kan chardonnay druivenpitten gebruikt worden voor de behandeling van allerlei gezondheidsproblemen die ontstaan zijn door vrije radicalen.

Wetenschappers denken dat de vrije radicalen bijdragen aan veroudering, evenals de ontwikkeling van een aantal gezondheidsproblemen, waaronder hart- en vaatziekten en kanker, er is ook aangetoond in sommige studies dat het beschermd tegen bacteriële infecties zoals Staphylococcus aureus.

Antioxidanten, zoals gevonden in druivenpitten helpen bloedvaten beschermen tegen schade. Beschadigde bloedvaten kan weer leiden tot een hogere bloeddruk.

Kwaliteitsstudies over druivenpitten

Een aantal hoge kwaliteitsstudies hebben aangetoond dat OPC’s uit druiven zaad symptomen kunnen verminderen. Oedeem (een zwelling veroorzaakt door operatie of blessure) lijkt sneller weg te gaan wanneer mensen druivenpitten nemen. Oedeem is gebruikelijk na een borstkanker operatie, en bij de mensen die druivenpitten namen bleek dat ze minder pijn en oedeem hadden dan mensen die een placebo kregen.

Een andere studie liet zien dat sportblessures sneller herstellen na gebruik van druivenpitten.

Uit onderzoek naar kanker is gebleken dat druivenzaad de groei van borst, maag, dikke darm, prostaat en longkankercellen kan voorkomen in reageerbuizen. Echter is er nog geen duidelijk bewijs dat dit ook werkt bij een mens.

Wat zit er in chardonnay druivenpitten?

Chardonnay druivenpitten bestaan uit vitamine E, flavonoïden, linolzuur en OPC’s en zijn srain-soul-chardonnayterk geconcentreerd in druivenpitten. Lage concentraties vind je in de schil van de druif en in de druivensap en wijn.

Resveratrol is een ander ingrediënt in druivenpitten die betrekking hebben op de OPC’s. Resveratrol is een zeer populair als antioxidant en wordt bestudeerd in het kader van een scala aan van ziekten.

Chardonnay druivenpitten, bevatten hoge niveaus van polyfenolen zoals resveratrol en unieke oligomere proanthocyanidine complexen (OPC’s). De krachtigste daarvan zitten in druivenpitten, want het bevat 95% OPC’s, dit is meer dan enig ander antioxidant extract.

Dit maakt dat dit het ook één van de hoofd ingrediënten is van Soul.

(bron: www.umm.edu)

Waar kunnen de druivenpitten voor helpen?

Hoewel het bewijs gering is, zijn er aanwijzingen dat druivenpitten kunnen helpen bij of voorkomen van:

 • Alzheimer ziekte
 • Diabetes
 • Verbeteren van nachtvisie
 • beschermen van collageen en elastine in de huid (anti -aging)
 • Aambeien
 • Blauwe plekken
 • Preventie van migraine
 • Kuitkrampen
 • Overdreven menstruele bloedingen
 • Preventie van ziekten als MS, ziekte van Parkinson.
 • Preventie van kanker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top