Home - Kennisbank - Ingrediënten - Wat is zwarte komijn?

Wat is zwarte komijn?

Wat is zwarte komijn?

Wat is zwarte komijn? Zwarte komijn (ook bekend als kalonji, narduszaad of nootmuskaatbloem of Nigella sativa) heeft een geschiedenis van meer dan 2500 jaar, waardoor dit ingrediënt één van de veiligste plantenextracten voor mensenlijke consumptie is.  Zwarte komijn is één van de hoofd ingrediënten van Soul.

De olie uit zwarte kowat is zwarte komijnmijn olie heeft diverse geneeskrachtige eigenschappen en (langdurig) gebruik ervan geeft geen ongewenste bijwerkingen. Zwarte komijnzaad stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam waardoor veel ziekten beter of sneller genezen.

 

De genezende werking van zwarte komijn.

Sinds de jaren 60 zijn er meer dan 650 wetenschappelijke studies geweest die de voordelen van zwart komijn zaad aantonen, Zwart komijn zaad is een adaptogeen, dit betekend dat het de weerstand van het lichaam verhoogd.

Uit honderden studies blijkt dat de verbindingen van de zaden bij bestrijding van gezondheidsprzwarte-komijnzaad-souloblemen helpen.

Meer dan 200 internationale onderzoeken hebben daarnaast bevestigd dat er effectieve antibacteriële en schimmelwerende stoffen in zwarte komijnzaden zitten. Ook beschermt de olie lichaamscellen tegen virussen en is het in staat om kankercellen te vernietigen. Tot slot verhoogt zwarte komijnolie de productie van antilichamen.

Maar de olie kan meer! Wist je dat zwarte komijn olie ook helpt om de bloedsuikerspiegel in het bloed te verlagen?

Een onderzoek uit 2003 meldt: ´Zwarte komijn heeft een ontstekingsremmende, pijnstillende, koortswerende, antimicrobiële en antineoplastische activiteit. De olie vermindert bloeddruk en verbetert de ademhaling. Een ander onderzoek uit 2010 beveelt aan om dagelijks een aantal zwarte komijnzaden te gebruiken omdat deze een reeks aan ziekten voorkomt.

Zwarte komijn heeft een aantal aparte patenten in de Verenigde Staten en in het Verenigd Koninkrijk bij de FDA (Food and Drug Administration) voor de behandeling van:

  1. Diabetes (US 6.042.834)
  2. Psoriasis (US 6.531.164)
  3. Virale infecties (US 8.841.174)
  4. Verbetering van het immuunsysteem (US 5.482.711)
  5. Remming van de groei van kankercellen (US 5.653.981)
  6. Astma (UK – EP1709995)

(bron: wikipedia)

Geschiedenis van zwarte komijn

zwart komijnzaad toetanchamon

Sinds oudsher wordt zwarte komijn gebruikt als geneesmiddel. Vooral de olie die wordt gewonnen uit deze zaden wordt daarvoor gebruikt. In het oude Egypte werd zwarte komijn meegegeven in graven van de edelen, aangezien alleen waardevolle spullen mee werden gegeven in deze graven voor in het hiernamaals blijkt wel dat de zwarte komijn erg belangrijk was. Zwart komijnzaad werden gevonden in het graf van Toetanchamon. Hoe bijzonder is dat!

 

Zwarte komijnzaad is niet voor niets het hoofdingrediënt van Rain Soul. Ben je al een poos op zoek naar komijnzaad, dan is soul het ultieme product om eens te proberen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top