Home - Kennisbank - Ingrediënten - Wat is D-Ribose?

Wat is D-Ribose?

Wat is D-Ribose?

Wat is D-Ribose? D-Ribose kent een hele simpele uitleg, maar om het in het kort uit te leggen zal ik moeilijke termen moeten gebruiken. Ik kies er liever voor om D-Ribose wat uitgebreider uit te leggen zodat je ook echt weet wat het is en wat het met je lichaam doet.wat is D-ribose

D-Ribose is een onmisbaar element voor het menselijk lichaam en vormt vooral de basis voor energie in alle cellen van ons lichaam. Ons lichaam maakt zelf D-Ribose aan, dit doet het uit glucose. Dit proces gaat helaas niet zo snel . De ribose dit het lichaam zelf aanmaakt wordt in onze cellen omgezet in energie door het stimuleren en aanzetten van de ATP-productie.

 

Wat is ATP?

ATP is een molecuul dat onze energie opslaat en levert. Het is de basis voor alle cellulaire processen. Je zou kunnen zeggen dat de ATP-moleculen de accu vormen van al onze cellen zodat de energie die nodig is voor alle lichaamsfuncties en dagelijkse activiteiten zo goed mogelijk gegarandeerd zijn.

wat is D-riboseAangezien je lichaam steeds ATP gebruikt moet het ook telkens opnieuw aangemaakt worden. Zo kunnen je cellen blijven voorzien van de nodige energie. Gezonde cellen vullen hun ATP voorraad voortdurend aan maar omdat dit een heel traag proces is en we in deze tijd zoveel van ons lichaam vragen ( denk aan stress, zware inspanning, ziekte, veroudering, sporten) is ons lichaam niet in staat in alle benodigde ATP te voorzien en/of het op peil te houden.

Nu komen we terug op D-Ribose, door D-ribose stimuleren we de ATP voorraad en dus de energie van elke cel in ons lichaam.

D-Ribose getest door artsen:

Twee cardiologen genaamd Stephen Sinatra en James Roberts waren het beu dat ze regelmatig spoedeisende behandelingen voor hartziekten niet in konden slagen mensen definitief konden laten herstellen.

Deze arten zijn toen gestart met een therapie van Q10, L-Carnitine en D-Ribose. Ze merkten aanzienlijke resultaten bij hun patiënten.

Dr. Roberts als proefkonijn:

Toen dokter Roberts over D-Ribose hoorde ging er een lichtje bij hem branden. Hij was ook gestart met het toedienen van Q10 en L-Carnitine maar dat hielp niet. Nu hoopte hij dat D-Ribose de missende factor zou zijn.
Hij besloot voordat hij het voorschreef aan zijn patiënten zichzelf als proefkonijn te gebruiken.

d ribose soul

Als marathonloper was hij bekend met het belang van herstel van de energie-voorziening. Het is de afnemende ATP voorziening die pijn veroorzaakt, evenals verwondingen, stijfheid en vermoeidheid die ontstaan bij trainingen voor lange afstanden. Hij merkte dat inname van D-Ribose vóór en ná een wedstrijd deze problemen voorkwam. De spierpijn en uitputting die na een dag of twee, drie normaal verschenen, bleven achterwege. Hij was niet langer dodelijk vermoeid in de dagen na een harde training. Hij was overtuigd.

De werking van D-Ribose:

De oorzaak van dat het hart 50% van zijn ATP voorraad verliest is een slechte doorbloeding. Zelfs als het zuurstofgehalte en de doorbloeding en bloedvoorziening weer normaal worden kan het wel weken duren voordat een gezond hart zijn energievoorraad weer heeft opgebouwd en de onderwaarde bij de bloeddruk weer normaal is. Bij dierproeven is gebleken dat D-Ribose de energievoorziening in enkele dagen weer op een normaal niveau kan krijgen.

Dit maakt dat dit het ook één van de hoofd ingrediënten is van Soul.

Waar kan D-Ribose voor helpen:

 • Hartaandoeningen
 • COPD
 • Fibromyalgie (FMS) en chronische vermoeidheid (CVS)
 • Myoadenylaat-deaminase-deficiëntie (MADD): Ribose is mogelijk ook in staat om symptomen als spierkramp, -pijn en -stijfheid te voorkomen bij patiënten met myoadenylaat-deaminase-deficiëntie (MADD)

2 thoughts on “Wat is D-Ribose?

 1. Ik ben 92 jaar en gebruik al jaren Acetyl-l-carnitine-q10 en alfaliponzuur wegens hartfalen,en ga nu D-Ribose gebruiken om mijn hart wat beter te versterken en hoop dat het ook helpt tegen hoge bloeddruk,daarvoor gebruik ik Forzaten 40/10 en Moxon 0,4mg,maar dit helpt niet goed meer.
  Graag wat nieuws a.u.b.
  Met dank en vriendelijke groeten.J.M.

  1. Beste Jozef,

   Ik gebruik D-Ribose al een hele poos omdat deze in Rain Soul verwerkt zit.

   Ik kan u uiteraard geen medisch advies geven maar de ingrediënten die in Rain soul verwerkt zitten zorgen voor een boost voor uw lichaam. Een lichaam heeft deze voedingsstoffen nodig en kan deze niet altijd uit de voeding halen. Voor mij zijn de producten van Rain een perfecte aanvulling voor mijn gezondheid.

   Met vriendelijke groet,

   Sharon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top